Candida és az Aloe Vera

Azonban, ha néhány változtatást eszközölünk a kezelésben, akkor ki tudunk dolgozni egy olyan étrendet, ami biztonságos lehet a számunkra és a baba számára egyaránt. Bár ezzel nem fog eltűnni a Candida, de így legalább sakkban lehet tartani és csökkenthetjük a tüneteket. A következő írásokban tehát azokkal a pozitív változtatásokkal foglalkozunk, amelyeket az életmódunk javítása érdekében tehetünk, miközben helyes döntéseket hozhatunk a terhesség ideje alatt.

candida11.jpg

Először is biztos vagy benne, hogy a Candida elszaporodásától szenvedsz? Sok tünet ugyanis, amely jellemző a candidiasisra, könnyen összetéveszthető a terhesség bizonyos tüneteivel. Ez különösen igaz az első trimeszterben, amikor fáradtságot, reggeli rosszullétet, éhséget, bőrproblémákat és hányingert tapasztalunk. Az első és legfontosabb dolog tehát az, hogy mielőtt bármilyen jelentős változást eszközölnénk az étrendünkben, meg kell róla győződnünk, hogy valóban a Candida elszaporodásától szenvedünk és nem csak tipikus fájdalmakat és problémákat tapasztalunk, amelyek gyakran a terhesség velejárói.

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy valóban Candida fertőzéssel van dolgunk, akkor érdemes módosítanunk a diétánkat, de nagyon óvatosnak kell lennünk a gombaellenes kiegészítőkkel, illetve semmiképpen sem szabad méregtelenítő kúrát végeznünk.

Candida és az Aloe Vera

Az Aloe Vera egy kiváló tonizáló, gyógyító és betegségmegelőző növény, amit hatékonyan be lehet illeszteni az egészséges életmódba. Hasznos kiegészítője lehet a Candida-diétának is, mivel jelentős mennyiségű aminosavat, enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz.

Az Aloe Vera gyengéd a szervezetünkhöz, viszont olyan erőteljes tulajdonságokkal rendelkezik, amiknek köszönhetően a Candidát kordába szoríthatjuk és az immunrendszer működését fokozhatjuk. Úgy működik, mint egy gombaellenes, vírusellenes és gyulladásgátló szer.

Hogyan működik az Aloe Vera?

Az Aloe Vera áltlaában nagyon hasznos a bélrendszer számára. Enzimeket tartalmaz, amik segítenek lebontani a zsírokat, a cukrokat és a keményítőket, illetve elősegíti az egészséges baktériumok növekedését a bélben.

A Candida egy olyan élesztőgomba a bélben, ami számos problémát okozhat, azonban az Aloe Vera képes kiszorítani ezt a bélrendszerből. Ezenfelül az Aloe Vera hashajtó hatásának köszönhetően a vastagbélből távoznak az ott felhalmozódott toxinok. Ezenfelül ez a növény megerősíti a bélfalat és megakadályozza, hogy a Candida bekerüljön a véráramba.

Az Aloe Vera nagyszerűen méregteleníti az egész testet, de különösen hatékonyan jár el a túlterhelt máj esetében.

Óvintézkedések

A hosszantartó használat miatt néhány esetben előfordulhat, hogy az Aloe Vera allergiás reakciókat vált ki az arra érzékenyeknél. Az Aloe Verás termékeket érdemes elkerülniük azoknak, akik szívbetegségben, vesebetegségben vagy pajzsmirigybetegségben szenvednek.