A Candida méregtelenítés 1.

candida8_1.jpgSzámos különböző módja van annak, hogy méregtelenítsünk. Valójában csak annyi a fontos, hogy megfelelően megtisztítsuk a májunkat, a vesénket, az epehólyagot és így tovább. Ha a Candida kúra során szeretnénk méregteleníteni, akkor vigyázni kell, hiszen a vastagbél ilyenkor könnyen begyulladhat, mivel ez a terület az, ahol a legtöbb Candida albicans telep található, így azok hirtelen kiirtásával könnyedén sérülhetnek az egészséges sejtek is.

A jó méregtelenítés megtervezése nem könnyű, különösen a Candida betegek számára, akik már most tapasztalják a fáradtságot és az alacsony energiaszintet. Ezért leggyakrabban a méregtelenítésre a saláta- és a zöldségfogyasztást szokták javasolni. Ha jobban érezzük magunkat és energiánk is több van, akkor megkezdhetünk egy komolyabb méregtelenítést és néhány napig folyékony étrendet is követhetünk. A legtöbb Candidás számára azonban a könnyebb változat az alkalmasabb. Ha tisztító kúrába kezdünk, azt minimum három, de maximum 10 napon keresztül kövessük.

A későbbiekben szó lesz arról részletesebben, hogy a Candida diétázók mit ehetnek a méregtelenítés alkalmával és, hogy milyen speciális előírások vonatkoznak rájuk. Megnézzük azt is, hogy milyen veszélyei lehetnek a túlságosan hosszú ideig tartott diétának, illetve, hogy milyen mellékhatásai lehetnek a nem helyesen követett méregtelenítésnek a Candida fertőzésre.