Még többet a Candida fertőzésről 1.

candida9.jpgMa már igen gyakran tapasztaljuk, hogy olyan személyekkel találkozunk, akik olyan tünetekben szenvednek, mint a fáradtság, a visszatérő gombás fertőzések, a fejfájás, az irritábilis bél szindróma, a viszketés és a migrén. Gyakran ezek a változatos tünetek is egy okra vezethetőek vissza: a Candida albicans nevű gomba túlszaporodására.

Sajnos a Candidát gyakran tévesen diagnosztizálják más betegségekkel, így nagyon fontos tisztázni, hogy pontosan mi is ez a fertőzés és hogyan kell kezelni azt. Meg fogjuk határozni továbbá a Candida fertőzés három leggyakoribb okát és a leghatékonyabb kezeléseket is újra eg csokorba szedjük.

Mi az a Candida?

A Candida albicans egy olyan kórokozó, ami a bélben található mikroorganizmusok egyensúlyi zavarát használja ki. A bélflóra egyensúlya az, ami befolyásolja az immunrendszer és az emésztőrendszer egészségét, de könnyen sérülhet stressz vagy az antibiotikumok hosszantartó szedése következtében. Ha a béflóra egyensúlya felborul, akkor a Candida albicans kolóniák képesek lesznek a gyors növekedésre, ami fertőzésekhez vezet.

Miért olyan nagy probléma, ha a Candida túlszaporodik?

A Candida albicans törzsek akár 79 különböző mellékterméket is képesek a szervezetbe bocsátani, beleértve a húgysavat vagy az acetaldehidet, ami egy erős neurotoxin. Az acetaldehid krónikus fejfájást okoz, ez felelős az agyködért és a közelmúltban megállapították róla, hogy elősegíti a rák kialakulását is. A húgysav ízületi fájdalmakat és köszvényt okozhat. A bélflóra egyensúlyának megingása pedig emésztési problémákhoz, élelmiszer-intoleranciához, gombás fertőzésekhez és szájpenészhez vezethet.