Candida fertőzés a férfiaknál

candida6_1.jpgA férfiaknál is jelentkezhet Candida fertőzés, ami leggyakrabban olyan tüneteket produkál, mint a pénisz körüli viszkető érzés vagy a különböző kiütések. A gombás fertőzések ugyan nem tekinthetőek szexuális úton terjedő problémáknak, de a védekezés nélküli szex során a partner is egy idő után megkaphatja ezeket a tüneteket. A nők és a férfiak is szenvedhetnek a Candida fertőzéstől, ha túl sok antibiotikum, vegyi anyag, toxin jut a szervezetükbe, amik elpusztítják az egészséges bélflórát a szervezetben. Amikor ez megtörténik a Candida albicans elszaporodik az egész szervezetben.

Candida a férfiaknál

A gombás fertőzéseket leggyakrabban a Candida albicans okozza. Ez a gomba megtalálható a szájban, a bőrben és a gyomor- és bélrendszerben, még egészséges állapotban is. A férfiaknál áltlaában egy hosszantartó antibiotikum kúra útán szaporodik túl ez a baktérium. A férfiaknál áltlaában a fertőzés a nemi szervek tájékára összpontosít. A kellemetlen tüneteken túl a Candida a férfiaknál nem okoz szövődményeket, viszont szexuális úton a nőre is átterjedhetnek ezek a gombák, ők pedig komolyabban reagálhatnak erre a fertőzésre.

Hatások

A férfiaknál a gombás fertőzés gyakran tünetmentes, viszont ennek ellenére is képesek szexuális úton továbbadni a fertőzést, ami ugyan nem gyakori eset, de mégis előfordul. A nőknél pedig már komolyabb tüneteket eredményez a Candida.

A férfiak Candidás tüneteit leggyakrabban az antibiotikumok okozzák, de a sok sör fogyasztás, a fehér kenyér, a sajtok, cukrok, gombák mértéktelen fogyasztása is okozhat Candida fertőzést.