Candida diéta és a népszerű gyógynövények 1.

Az egyik kérdés, ami igen gyakran megfogalmazódik a Candida-fertőzésben szenvedőknél, hogy mégis mi módon lehet megbirkózniuk a Candida Die-off reakcókkal. A Die-off reakció akkor alakul ki, amikor hirtelen túl sok Candida törzset pusztítunk el és a méreganyagaik így a véráramban maradnak, mivel a szervezet nem képes azokat azonnal eltávolítani. A Die-off olyan tüneteket válthat ki, mint a fejfájás, a hányinger, a pattanások és sok egyéb más tünetet és sajnos ez a leggyakoribb oka annak, ami miatt az emberek feladják a Candida kezelést.

candida15.jpg

A máriatövis segíthet abban, hogy végigvigyük a kezelést. A szervezetnek minden támogatásra szüksége van, hogy a die-off hatásait csökkenthesse és itt jün a képbe a máriatövis. Ez egy természetes kiegészítő, ami képes javítani a máj működését, illetve megelőzni a jövőbeli károkat. A máriatövis hatóanyaga a silymarin. A Candida die-off leküzdésére pedig a legjobb, ha olyan kiegészítőket szerzünk be, amelyekben 80%-ban vannak jelen a standardizált silymarin flavonoidok.

Mi történik a Candida die-off során?

A Candida die-off (egyébként Herxheimer-reakcióként is ismerik) akkor fordul elő, amikor a Candida gomba sejtjei gyorsan elpusztulnak. A Die-off reakciót okozhatják a probiotikumok, de a gombaellenes szerek is. Akárhogy legyen is, amikor az élesztősejtek elpusztulnak, akkor káros méreganyagokat bocsájtanak a véráramba. Ezek a mérgek gyorsabban halmozódnak fel a szervezetben, mint ahogy az képes lenne eltávolítani őket, ami olyan szokásos die-off tüneteket eredményez, mint a fejfájás,  láz, az izomfájdalom és az agyi köd.

Candida diéta és az ördögnyelv

A Candida diéta során jól tudjuk, hogy nem szabad élesztőt használni, éppen azért, mert az élesztőgombák csak még inkább felerősítik a fertőzést, hiszen kedveznek a Candida gomba elszaporodásának. Éppen ezért valamivel helyettesíteni kell az élesztőt, ha olyan ételt készítenénk, melynél fontos, hogy felkeljen. A legtöbb ember erre a célra psylliumot használ, amellyel igen jó eredményeket lehet elérni. Ugyanakkor az ördögnyelvből készült porok is kiválóan alkalmasak az élesztő helyettesítésére, mivel egy vizsgálatban kimutatták, hogy a benne található glükomannán még a keményítő megemésztésében is segít, tehát különösen előnyös. (Az ördögnyelvet egyébként főként fogyókúrás célokra használják. Erről többet is megtudhatunk, ha a www.ördögnyelv.hu oldalra vagy a www.ordognyelv.net honlapra kattintunk.)

Természetesen először lehet, hogy nem az ördögnyelv lesz, amitől felkel a kenyér, ezt nyilvánvalóan ki kell kísérletezni, azonban azt fontos megjegyezi, hogy a glükomannánnak fontos szerepe van a toxinok elpusztításában is. Az ördögnyelv barátságtalan környezetet teremt a Candida gombának és más kórokozóknak, így azok pusztulásnak indulnak.

Ezenfelül az ördögnyelv számos pozitív hatással is bír: segít a cukorbetegeknek, az arthritisben küzdőknek, a reumás fájdalomban szenvedőknek. Kattintsunk a www.ordog-nyelv.hu oldalra, ahol minden kiderül erről az ázsiai növényről.