Hogyan iktassuk ki a cukrot a Candida diétából? 1.

candida11.jpgAz ünnepi szezonon ugyan már túl vagyunk és éppen ezért nagyon fontos visszaállni a candidiasban szenvedőknek a szigorú diétára és újra kiiktatni a cukrot az étrendből. Ez könnyűnek tűnhet, azonban az ünnepek után igen nehéz megint odafigyelni arra, hogy mit vigyünk be a szervezetünkbe, hiszen a karácsonyi étkezések során is meglehetősen nehéz volt fenntartani a fegyelmet a diétával és táplálkozással kapcsolatban.

Most azokat az élelmiszereket vesszük sorba, amikben sokkal több a cukor, mint gondolnánk. Ha az elkövetkező hetekben ezekből nem fogyasztunk, akkor az egészségünknek hatalmas szívességet teszünk. Tudjuk már, hogy a felesleges cukor nemcsak a Candida elszaporodását eredményezheti, hanem a bélflóra egyensúlyának felborulását, az immunrendszer gyengülését, az emésztés rendszertelenné válását, így nagyon ajánlott a cukor kiiktatása az étrendből.

Tészta szósszal

A szószos tészták valószínűleg túlságosan leterhelik a szervezetünket, mivel sok hozzáadott cukrot tartalmaz. A Bertolli tésztaszószokban például 12 gramm cukor van egy fél adagban, ennyi mennyiséget pedig általában a legtöbb ember 2-3 étkezés során visz be a szervezetébe.

Joghurt

A joghurt kiváló forrása a probiotikus baktériumoknak és hihetetlenül hasznos az emésztési problémák kezelésében. Ugyanakkor a joghurtok többség ízesített és cukrozott fajta. Tény, hogy egy tipikus ízesített jpghurtban mintegy 14 gramm cukor van, éppen ezért a Candida diéta során jobb, ha a hozzáadott cukor nélküli és natúr változatokat részesítjük előnyben.