A Candida diéta és a feldolgozott élelmiszerek

candida13.jpgA legtöbb ételt ma feldolgozva fogyasztjuk el, de ez sok esetben nem okoz problémát. Néhány feldolgozási módra szükség van ahhoz, hogy megfelelően elfogyaszthassuk az adott élelmiszert, hogy hatékonyabban és könnyebben felhasználhassuk az adott ételt a konyhában. Vannak azonban kevésbé előnyös feldolgozási formák, amik sajnos széles körben elterjedtté váltak: a finomítás, a fehérítés stb. Ilyenkor egy tápanyagban szegény, üres kalóriákat tartalmazó élelmiszer lesz a végeredmény, amit nemcsak a Candida diéta során érdemes elkerülni.

Hogyan kerüljük el a feldolgozott élelmiszereket?

A feldolgozott élelmiszereket nem mindig könnyű elkerülni, hiszen sok esetben időt és energiát szeretnénk használatukkal spórolni. Azonban, ha valóban helyre akarjuk állítani az emésztőrendszerünket és ki akarjuk űzni a Candidát, akkor nincs más választásunk.

Ilyenkor a legfontosabb, hogy mindig ellenőrizzük a megvásárolni kívánt élelmiszer címkéjét, keressük az organikus márkákat és ne feledjük el: minél több az összetevők listája, annál valószínűbb, hogy az adott élelmiszer számtalan egészségre káros anyagot is tartalmaz.

A legjobb megoldás a feldolgozott élelmiszerek elkerülésére nem más, mint ha magunk csináljuk meg az ételeinket. Ilyen esetben pontosan irányíthatóvá válik, hogy mi kerül bele az étrendünkbe és eldönthetjük mi magunk, hogy mennyit cukrot, sót és adalékanyagot szeretnénk fogyasztani. A Candida gomba is könnyebben kiirtható, ha nem előre elkészített ételeket fogyasztunk.