Különböző természetes olajok Candidára gyakorolt hatásai

A Candida diéta egy alacsony szénhidráttartalmú étrend, ami korlátozza a cukorfogyasztást, mivel csak így lehet elzárni a Candida gombát a fő táplálékforrásától. A diéta első szakaszában kerülni kell a gabonaféléket, a gyümölcsöket és a tejtermékeket. Igyekezni kell minél több erjesztett ételt fogyasztani, például kefírt, joghurtot, savanyú káposztát és főleg kókuszolajat, mert ezek ösztönzik a szervezetet, hogy természetes úton megszabaduljon a Candida fertőzéstől.

A kókuszolaj gombaellenes tulajdonságai

A kókuszról kimutatták, hogy erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, képes megszabadítani a szervezetet a különböző baktériumoktól, vírusoktől és még a gombáktól is. A Candida egy olyan élesztőgomba, amivel a kókuszolaj igen hatékonyan leszámol, állítja egy 2007-es tanulmány. A kutatók arra jutottak, hogy a kókuszolajat mindenképpen használni kell a gombafertőzések leküzdéséhez, különösen az újból kialakuló fertőzés esetében.

candida21.jpg

Kókuszolaj vs. kókusztej

A kókusz gombaellenes tulajdonságaiért a laurinsav felelős, ami jelen van a kókuszolajban és a kókusztejben egyaránt, így mindkettőt beilleszthetjük a Candida diétába. A laurinsav koncentrációja aszerint változhat, hogy milyen minőségű alapanyagot vásárolunk. Dr. Mary G. Enig táplálkozáskutató szerint napi 24 gramm laurinsavat kell elfogyasztani, hogy leküzdhessük a Candida fertőzést. Ez 3 evőkanál kókuszolajnak és 3-4 dl kókusztejnek felel meg.

Candida és az oregánóolaj

Amikor a candida elterjed a szervezetben, akkor a legkülönfélébb tüneteket produkálhatja, beleértve a fáradtságot, a gombás fertőzéseket, a savas refluxot, a hasmenést, a cukor utáni sóvárgást, az ingerlékenységet. A források szerint és a kutatók megállapításai alapján az oregánó olyan illóolajokat tartalmaz - timolt és karvakrolt - amik erős gombaölőként működnek, így ideális választás lehet a Candida elpusztítására és visszaszorítására.

1. lépés

Nagyon fontos, hogy mindig jó minőségű és erősen koncentrált oreganóolajat vásároljunk. Válasszunk olyan terméket, aminek a tetején van egy csöpögtető fedél. Egy kis tartály (10ml) körülbelül 100 cseppet tartalmaz.

2. lépés

3-4 csepp olajat tegyünk egy kis pohárba vagy csészébe.

3. lépés

Adjunk hozzá fél evőkanál extra szűz olívaolajat vagy 3 evőkanál vizet az oregánóolajhoz. Keverjük össze az összetevőket alaposan.

4. lépés

Igyuk meg, fogyasszuk el ez a keveréket. Az adagot fokozatosan növelhetjük, ha a Candida fertőzés től erős, de vigyázzunk vele, mert okozhat mellékhatásokat. Több adagban fogyasszuk el ez a készítményt. Ideális esetben naponta háromszor, reggeli, ebéd és vacsoraidőben alkalmazzuk.

5. lépés

Folytassuk addig ezt a kúrát, amíg az oregánoolaj teljesen megszünteti a tüneteinket. Ez körülbelül 2-4 hónap alatt megtörténik.