Teafaolaj a Candida ellen

candida5_1.jpgA gombás fertőzések a bőrön is megjelenhetnek, ha az immunrendszer legyengül és a Candida túlszaporodik. A Candida gyakori formái közé tartozik a szájpenész, a körömfertőzések, a gombás fertőzések, a viszkető foltok a bőrön és a csalánkiütések is. A teafaolaj erős antibakteriális, gombaölő és vírusölő tulajdonságokkal bír és képes a szervezetet megtisztítani a Candidától természetes módon.

  1. A Candida egyik leggyakoribb tünetét, a lábgombásodást hatékonyan kezelhetjük teafaolajjal. Egy vattát nedvesítsünk be teafaolajjal és ezzel töröljük át az érintett területeket 1-3 alkalommal naponta, hogy megszüntessük a fertőzést.
  2. Használjuk a teafaolajat a hüvelyi gombás fertőzések leküzdésére, ami a Candida másik gyakori formája. Keverjünk egy rész teafaolajat 20 rész vízzel és ebben mártsuk meg az olajat. A tampont helyezzük fel esténként, amíg a tüneteket tapasztaljuk.
  3. Szabaduljunk meg a körömgombától egyszer és mindenkorra. Vigyünk fel bőséges mennyiségű teafaolajat az érintett felületekre három-négy alkalommal naponta.
  4. A Candidás bőrbetegségeket is megszüntethetjük teafaolajjal: keverjünk össze egy rész teafaolajat 5 rész vízzel, majd ezzel kenjük át a fertőzött bőrt hetente kát-három alkalommal. 
  5. Mivel a Candida a szájban is előfordulhat, ezért érdemes belsőleg is használni. Keverjünk össze 3-4 csepp olajat 2 evőkanál vízzel és ezzel az oldattal gargarizáljunk két-három alkalommal naponta.