10 étel, ami elpusztítja a Candidát 1.

candida14.jpeg1. Kókuszolaj

A kókuszolaj egy erős Candida-gyilkos, az egyik leghatásosabb gombaellenes szer. Kaprilsavat és laurinsavat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a Candida elszaporodásának megelőzésében és segít megerősíteni az immunrendszert is. A kókuszolaj nagy hőstabil, ezért ideális a főzéshez és a sütéshez is. Ráadásul sokkal tovább is eltartható, mint más olajok. Naponta 2-3 evőkanállal érdemes megenni, ha szeretnénk, hogy a Candida fertőzést visszaszorítsuk.

2. Fokhagyma

A fokhagyma is erős gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, így képes megtámadni a Candida gombát, ugyanakkor megőrzi és növeli a jó baktériumok mennyiségét az emésztőrendszerben. A fokhagyma serkenti a máj és a vastagbél működését, így egy erős méregtelenítő hatást fejt ki a szervezetben. Ha szeretjük a fokhagymát, akkor használjuk bőkezűen az ételek ízesítéséhez. Szintén megihatunk naponta 2-4 szegfűszeget és egy gerezd fokhagymát összezúzva, ami egy anti-Candida tonikként működhet. Érdemes azért kerülni az éhgyomorra történő fogyasztását. 

3 Vöröshagyma

A hagyma erős gombaellenes, antibakteriális és antiparazita szer. Szintén segít abban, hogy a felesleges folyadékmennyiség távozzon a szervezetből, ami azért hasznos, mert a Candida fertőzésben szenvedők többsége vízvisszatartási gondokkal küzd. A hagyma segítséget nyújt a problémákban és a kellemetlen szagok elkerülése érdekében érdemes petrezselyemmel kombinálni.